Picea pungens – smrk pichlavý

nové hledání

Habitus a typ růstu

  • Výška [m]:
    ?
  • Růstová forma: strom
    ?
  • Životní forma: makrofanerofyt
    ?

List

  • Přítomnost a přeměna listu: listy přítomny, nejsou přeměněné
    ?
  • Uspořádání listů na stonku (fylotaxe): střídavé
    ?
  • Tvar listu: jednoduchý – celistvý
    ?
  • Palisty: chybějí
    ?
  • Řapík: chybí
    ?
  • Opadavost listů dřevin: vždyzelené
    ?
  • Funkční typ listů dřevin: jehlicovité
    ?

Květ

  • Doba kvetení [měsíc]: květen–červen
    ?

Plod, semeno a šíření

  • Myrmekochorie: nemyrmekochorní (b)
    ?

Způsob výživy

  • Parazitismus a mykoheterotrofie: autotrofní
    ?
  • Masožravost: rostlina není masožravá
    ?
  • Symbiotická fixace dusíku: bez symbiontů fixujících dusík
    ?

Původ taxonu

  • Původnost v ČR: pěstovaný v kultuře
    ?

Stanoviště a sociologie

  • Vazba na lesní prostředí

    ?
  • Vazba na lesní prostředí v termofytiku: 0 – taxon se v českých lesích spontánně nevyskytuje
  • Vazba na lesní prostředí v mezofytiku a oreofytiku: 0 – taxon se v českých lesích spontánně nevyskytuje

Rozšíření a hojnost

  • Frekvence výskytu v základních polích a kvadrantech síťového mapování: 278, 453
    ?
  • Hojnost ve fytocenologických snímcích z ČR

    ?
  • Frekvence výskytu ve fytocenologických snímcích: 0 %
  • Frekvence výskytu ve fytocenologických snímcích s pokryvností nad 5 %: 0 %
  • Frekvence výskytu ve fytocenologických snímcích s pokryvností nad 25 %: 0 %
  • Frekvence výskytu ve fytocenologických snímcích s pokryvností nad 50 %: 0 %
  • Průměrná procentická pokryvnost ve fytocenologických snímcích: 3.3 %
  • Maximální procentická pokryvnost ve fytocenologických snímcích: 4 %

Ohrožení a ochrana

  • Červený seznam 2017 (národní kategorie ohrožení): taxon není zařazen do Červeného seznamu
    ?
  • Červený seznam 2017 (kategorie ohrožení IUCN): LC(NA) – málo dotčený (taxon není zařazen do Červeného seznamu)
    ?
  • Zákonná ochrana: taxon není zákonem chráněný
    ?
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.