Cyperus eragrostis – šáchor miličkový

nové hledání

Habitus a typ růstu

  • Výška [m]: 0,2–0,7
    ?
  • Růstová forma: klonální bylina
    ?
  • Životní forma: hemikryptofyt
    ?

List

  • Přítomnost a přeměna listu: listy přítomny, nejsou přeměněné
    ?
  • Uspořádání listů na stonku (fylotaxe): střídavé
    ?
  • Tvar listu: jednoduchý – celistvý
    ?
  • Palisty: chybějí
    ?
  • Řapík: chybí
    ?

Květ

  • Doba kvetení [měsíc]: srpen–září
    ?
  • Barva květu: hnědá
    ?
  • Květní obaly: květ bezobalný
    ?
  • Typ květenství: kružel klásků
    ?
  • Způsob generativního rozmnožování: fakultativní alogamie
    ?

Plod, semeno a šíření

  • Typ plodu: suchý plod – nažka
    ?
  • Jednotka šíření (diaspora): plod, plodenství nebo jeho část
    ?
  • Strategie šíření: Sparganium (převážně autochorie a hydrochorie)
    ?
  • Myrmekochorie: pravděpodobně nemyrmekochorní
    ?

Způsob výživy

  • Parazitismus a mykoheterotrofie: autotrofní
    ?
  • Masožravost: rostlina není masožravá
    ?
  • Symbiotická fixace dusíku: bez symbiontů fixujících dusík
    ?

Původ taxonu

  • Původnost v ČR: neofyt
    ?
  • Invazní status: přechodně zavlečený
    ?
  • Geografický původ: Severní Amerika, Střední Amerika, Jižní Amerika
    ?
  • Rok zplanění: 1999
    ?
  • Doba zavlečení: nedávná minulost (1950–2000)
    ?
  • Způsob zavlečení: neúmyslné zavlečení – člověk, neúmyslné zavlečení – přírodní vektory
    ?

Stanoviště a sociologie

  • Vazba na lesní prostředí

    ?
  • Vazba na lesní prostředí v termofytiku: 0 – taxon se v českých lesích spontánně nevyskytuje
  • Vazba na lesní prostředí v mezofytiku a oreofytiku: 0 – taxon se v českých lesích spontánně nevyskytuje

Ohrožení a ochrana

  • Červený seznam 2017 (národní kategorie ohrožení): taxon není zařazen do Červeného seznamu
    ?
  • Červený seznam 2017 (kategorie ohrožení IUCN): LC(NA) – málo dotčený (taxon není zařazen do Červeného seznamu)
    ?
  • Zákonná ochrana: taxon není zákonem chráněný
    ?
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.