Salvia reflexa – šalvěj přehrnutá

nové hledání

Habitus a typ růstu

  • Výška [m]: 0,3–0,6
    ?
  • Životní forma: terofyt
    ?

List

  • Přítomnost a přeměna listu: listy přítomny, nejsou přeměněné
    ?
  • Uspořádání listů na stonku (fylotaxe): vstřícné
    ?
  • Tvar listu: jednoduchý – celistvý
    ?
  • Palisty: chybějí
    ?
  • Řapík: přítomen
    ?

Květ

  • Doba kvetení [měsíc]: červen–červenec
    ?
  • Barva květu: modrá
    ?
  • Symetrie květu: zygomorfní (jedna rovina souměrnosti)
    ?
  • Květní obaly: kalich a koruna
    ?
  • Srůst koruny/okvětí: srostlé
    ?
  • Tvar srostlé koruny nebo srostlého okvětí: dvoupyská
    ?
  • Srůst kalicha: srostlolupenný
    ?
  • Typ květenství: lichoklas lichopřeslenů
    ?
  • Způsob generativního rozmnožování: smíšená reprodukce
    ?

Plod, semeno a šíření

  • Typ plodu: suchý plod – tvrdka
    ?
  • Myrmekochorie: pravděpodobně myrmekochorní nv
    ?

Způsob výživy

  • Parazitismus a mykoheterotrofie: autotrofní
    ?
  • Masožravost: rostlina není masožravá
    ?
  • Symbiotická fixace dusíku: bez symbiontů fixujících dusík
    ?

Původ taxonu

  • Původnost v ČR: neofyt
    ?
  • Invazní status: přechodně zavlečený
    ?
  • Geografický původ: Severní Amerika
    ?
  • Rok zplanění: 1934
    ?
  • Rok posledního známého výskytu: 1972
    ?
  • Doba zavlečení: pozdní novověk (1800–1950)
    ?
  • Způsob zavlečení: úmyslné zavlečení – okrasná rostlina
    ?

Stanoviště a sociologie

  • Vazba na lesní prostředí

    ?
  • Vazba na lesní prostředí v termofytiku: 0 – taxon se v českých lesích spontánně nevyskytuje
  • Vazba na lesní prostředí v mezofytiku a oreofytiku: 0 – taxon se v českých lesích spontánně nevyskytuje

Ohrožení a ochrana

  • Červený seznam 2017 (národní kategorie ohrožení): taxon není zařazen do Červeného seznamu
    ?
  • Červený seznam 2017 (kategorie ohrožení IUCN): LC(NA) – málo dotčený (taxon není zařazen do Červeného seznamu)
    ?
  • Zákonná ochrana: taxon není zákonem chráněný
    ?
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.