Triticum turgidum – pšenice naduřelá

nové hledání

Habitus a typ růstu

  • Výška [m]: 0,7–1,7
    ?
  • Růstová forma: jednoletá bylina
    ?
  • Životní forma: terofyt
    ?

List

  • Přítomnost a přeměna listu: listy přítomny, nejsou přeměněné
    ?
  • Uspořádání listů na stonku (fylotaxe): střídavé
    ?
  • Tvar listu: jednoduchý – celistvý
    ?
  • Palisty: chybějí
    ?
  • Řapík: chybí
    ?

Květ

  • Doba kvetení [měsíc]: červen–červenec
    ?
  • Barva květu: zelená
    ?
  • Květní obaly: redukované
    ?
  • Srůst koruny/okvětí: redukované
    ?
  • Typ květenství: klas klásků
    ?
  • Způsob generativního rozmnožování: fakultativní autogamie
    ?

Plod, semeno a šíření

  • Typ plodu: suchý plod – obilka
    ?
  • Barva plodu: hnědá
    ?
  • Jednotka šíření (diaspora): plod, plodenství nebo jeho část
    ?
  • Strategie šíření: Allium (převážně autochorie)
    ?
  • Myrmekochorie: nemyrmekochorní (b)
    ?

Způsob výživy

  • Parazitismus a mykoheterotrofie: autotrofní
    ?
  • Masožravost: rostlina není masožravá
    ?
  • Symbiotická fixace dusíku: bez symbiontů fixujících dusík
    ?

Původ taxonu

  • Původnost v ČR: archeofyt
    ?
  • Invazní status: přechodně zavlečený
    ?
  • Geografický původ: anekofyt
    ?

Stanoviště a sociologie

  • Výskyt v biotopech

    ?
  • 13 Antropogenní vegetace

  • 13A Jednoletá ruderální vegetace: 1 – vzácný výskyt
  • 13B Jednoletá vegetace polních plevelů: 1 – vzácný výskyt
  • Vazba na lesní prostředí

    ?
  • Vazba na lesní prostředí v termofytiku: 0 – taxon se v českých lesích spontánně nevyskytuje
  • Vazba na lesní prostředí v mezofytiku a oreofytiku: 0 – taxon se v českých lesích spontánně nevyskytuje

Ohrožení a ochrana

  • Červený seznam 2017 (národní kategorie ohrožení): taxon není zařazen do Červeného seznamu
    ?
  • Červený seznam 2017 (kategorie ohrožení IUCN): LC(NA) – málo dotčený (taxon není zařazen do Červeného seznamu)
    ?
  • Zákonná ochrana: taxon není zákonem chráněný
    ?
Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací.